• Velkommen til Familie Klinikken

  • Velkommen til Familie Klinikken

  • Velkommen til Familie Klinikken

  • Velkommen til Familie Klinikken

Modningsakupunktur

I 2001 kom det en tysk kvinne til meg med en lapp der hun hadde angitt hvilke punkter jeg skulle bruke for at hun skulle få en kortere fødsel . Man skulle starte i uke 35 . Det var hennes gynekolog i Tyskland som hadde gitt henne dette tipset. Gynekologen henviste til en god anerkjent studie som den Klassisk Kinesisk akupunktøren og gynekologen Dr .Anskar Röhmer hadde gjort i Mannheim, Tyskland. Dette var starten på modnings akupunkturens inntog i Norge. Modningsakupunktur bør utføres av en erfaren akupunktør i Klassisk Kinesisk akupunktur. Denne behandlingen også utføres av personer som ikke er kvalifiserte.

Med stor nysgjerrighet begynte jeg å behandle mine gravide med modningsakupunktur.Det ble etter hvert flere og flere som etterspurte denne behandlingen på grunn av de gode resultatene. I 2003 begynte andre akupunktører å fatte interesse for behandlingen og det har i dag blitt skrevet mye om den gode virkningen på livmorhals og den gravide kvinnen.

Jeg ser at kvinnene som får denne behandlingen blir fysisk og psykisk mer på plass til fødselen. Søvnkvalitet, ryggplager, tarmplager og andre plager blir regulert og energiene flyter bedre i kroppen. Det ser også ut som om det kan hjelpe på å få fødselen igang tidligare og det blir mindre sjanse for å gå på overtid. Overtid betyr at du går til uke 42.

Jeg hører at gravide snakker om igangsetting. Dette er et utrykk som etter min mening er feil å bruke. Som akupunktør kan jeg ikke sette i gang en fødsel. Jeg kan bare få dine energier til å flyte rundt i kroppen, modne livmorhalsen etc. Å starte fødselen, det må du gjøre selv.

Jeg synes vi skal være ydmyke overfor hva en kvinnekropp er skapt for. Vi har ennå ikke funnet ut hva det er som starter en fødsel. Og godt er vel det.

Tilbake

Du er her: Home Gravid Gravid Modningsakupunktur