• Velkommen til Familie Klinikken

  • Velkommen til Familie Klinikken

  • Velkommen til Familie Klinikken

  • Velkommen til Familie Klinikken

Seteleie

Hvis du vet at barnet ditt ligger i seteleie må du prøve å snu barnet med Klassisk Kinesisk akupunktur og moxa. Med denne behandlingen øker du sjansene for at barnet skal snu seg, med 20%..Det er veldig bra å starte ved 34 uker. Da er ikke barnet for stort, fostervannet er på maximum inne i livmoren i uke 35. Du kan starte senere også, men ved 37-38 uker begynner det å bli sent.

Som jordmor kjenner jeg alltid hvordan barnet ligger før vi starter behandlingen. Hvis barnet ligger dypt ned i bekkenet med setet, har helt strekte bein eller om fostervannet har begynt å minke, vil det være vanskeligere for barnet å snu seg. Men det er alltid verdt å prøve. Min erfaring er at hvis barnet vil snu seg med akupunktur og moxa så begynner det å forsøke å snu seg samme dag som du starter behandlingen. De barna som overhodet ikke beveger seg av behandlingen vil nok ikke snu seg. Det kan være leiet hos barnet, mindre fostervann, morkakens plassering eller formen på livmoren som gjør at barnet ikke vil. Navlestrengen kan også være et hinder.

Hos oss får man akupunktur og moxa behandling. Moxa behandling er en varme behandling av et akupunkturpunkt på lilletåen. Varmen skapes av tørkede burotblader. Punktet er et empirisk punkt som kineserne har brukt spesielt for å snu barna.

På svangerskapskonrollen fra uke 32-34 starter man med å finne ut om barnet ligger med hode eller setet ned. Sykehuset starter sin oppfølging av seteleie først i uke 37. Du har god tid til å øke sjansene for en hodefødsel.

Tilbake

Du er her: Home Gravid Gravid Seteleie