• Velkommen til Familie Klinikken

  • Velkommen til Familie Klinikken

  • Velkommen til Familie Klinikken

  • Velkommen til Familie Klinikken

 MG 5023-Edit-11Hvordan øke sine sjanser for å bli gravid?

Arv og livsstil utgjør grunnlaget for god helse. Det er viktig at man lever et sunt og fornuftig liv. Et liv med rusmidler, alkohol, tobakk/nikotin, mange seksualpartner og en altfor tidlig seksuell debut er faktorer som minsker fertiliteten.

Vi vet også at mat som betegnes som "fastfood", som har lite næring og lite fibrer leder til feilernæring om man spiser det regelmessig og i store mengder. Det er utrolig viktig vad vi spiser, det er dette vi bygger opp kroppen med. Riktig mat gir bedre celleoppbygging, og kroppen fungerer bedre.

Man trenger ikke at bli fanatisk for at endre om på livsstilen sin. Vi kan nok alle forbedre våre vaner ved hjelp av enkle tiltak. Overvekt kan minske sjansene for at bli forelder, hos både mann og kvinne.

Noen mennesker kan ha en annen type ekstremt kosthold som påvirker fruktbarheten. Disse kan spise alt for mye grønnsaker uten vegetabilske proteiner, lite fett og kjøtt. Ofte blir dette kombinert med en utrolig treningsvillighet. Dette gir heller ikke en tilfredstillende ernæringsmessig tilstand, og mangel på proteiner kan medføre barnløshet. Alt med måte og sunt fornuft!

 

Vitaminer og mineraler

A er viktig for fostrets utvikling, spesielt øyene, det ytterste laget på organene og huden. A vitamin trenger B vitamin og C, D og E vitamin for at fungere optimalt. A vitamin skal ikke overdoseres i graviditeten, det kan gi fosterutviklingsskader.

B1+B2+B6,+B12 er viktig for fostrets utvikling. I graviditeten trenger vi mer av dette vitaminet. Forbedrer hud, hår og nerve impulser. Vegetarianer kan ha lite av B12. Utmattelse kan vare et symptom på B12 mangel. Stort inntak av alkohol kan også gi B12 mangel.

FOLSYRE er en B vitamin. Mangel på dette vitamin kan medføre utviklingsavvik i midtlinjen av fosterets kropp som ex. leppe/gane spalte. Folsyre kan stimulere til mer melkeproduksjon hos ammende kvinner.

Vitamin C styrker immunforsvaret, øker motstanden mot virus og toksiner. Man trenger C vitamin for at kunne absorbere jern i kroppen. For lite C vitamin kan medføre spontan abort. Den har en viktig rolle i produksjonen av kollagen som er viktig for tilvekst og produksjon av celler. Røkere og mennesker som bor i byer trenger mer C vitamin.

Vitamin E er med på at utvikle hjerte. Hjelper transporten av oksygen til cellene og forhindrer at RNS og DNA (arvelig matriel) blir skadet. Dette reduserer risken for utviklingsavvik hos fosteret og minsker risken for spontan abort. E vitamin samarbeider med vitamin A.

JERN trenger vi for at lage hemoglobin (Hb). Hemoglobinet sitter i dom røde blodcellene, i disse transporterer vi oksygenet. Ta alltid C vitamin med jern, da vil kroppen oprettholde og øke sitt jern nivå.

Te og kaffe hindrer opptak av jern i kroppen. Unnvik syrenøytraliserende produkter som ex. Link, Novalouzid i perioden du ønsker at øke ditt jern lager og hemoglobin. Disse produktene minsker også opptak av jern. Lite jern kan gi symptomer som matthet, svimmelhet og depresjon og øke din infeksjonsmottagelighet og gi deg en blek/hvit hud farge. Jernmangel minsker fertiliteten.

SINK forbedrer sæd kvaliteten, meget viktig mineraltilskudd for mannen.Hos kvinnen minsker risikoen for at barnet får en lav fødselsvekt. Hjelper celledelningen, hormonregulering og immunsystemet. Fungerer som et trafikkpoliti i kroppen.Sinkmangel kan gi kvalme i graviditeten. Sink hjelper til med A vitaminets metabolisme.Vegetarianer kan lett få sink mangel.

SELEN trenger vitamin E for sin funksjon.Mannen ser ut til at ha større behov for selen. Nesten halve kroppsmengde av selen ligger i testikler og sædledere. En viss dela av selen forsvinner ved mannens sædutløsning.

OMEGAFETT SYRER -3,-6 er viktig for hjernens funksjon og blodbaner. Og motarbeider inflammatoriske prosesser i kroppen

Flere råd for å øke sine sjanser

Hvordan hjelper akupunktur?

- Tilbake

Du er her: Home Gravid Gravid Hvordan øke sine sjanser for å bli gravid?