Sample title

ER DU GRAVID og har lyst at holde deg sterk og forberede deg til en normal fin fødsel? 
 

Akupunktur  for gravide
 

Min erfarenhet av at behandle gravide i hele svangerskapet med akupunktur, er helt magisk. Ni reagerer raskt på flyten av energier som akupunkturen skaper.  Denne flyten av energi  hjelper din kropp til å fungere optimalt under din graviditet. Kroppen din er i en stendig forandring, fra uke til uke.  Lurt at starte modnings akupunkturen i uke 35. 1 gang i uken. Om du velger at starte senere går du minst 2 ganger i uken. Dette for at du skal rekke å skape en mykhet i din livmorhals. Når livmorhalsen er myk ved starten av fødseln, åpner du deg raskere i fødseln. Du har kortere fødsel og mer krefter til å presse ut barnet.  Du har mer krefter til å starte din barsel tid.

Vår akupunktur behandling hjelper deg med problemer/symptomer som kan oppstå under en graviditet.

- Modning og fødselsforberedelser før fødselen i henhold til tyske studier fra -98 av Anskar Röhmer og Debra Betts. Akupunktør og forfatter fra New Zealand. - fra uke 35 - Les mer
- Kvalme /oppkast - Les mer
- Dårlig appetitt
- Forstoppelse
- Hemoroider
- Søvnproblemer
- Hodepine
- Sliten rygg og bekkenproblemer, eller bare sliten - Les mer
- Vonde kynnere, rastløse ben eller kramper i bena
- Snu barnet ved seteleie i henhold til studier - Les mer
- Carpaltunnel syndrom, øke sirkulasjonen og lindre smerter
- Allergiplager

Sample title
  
MODNINGSAKUPUNKTUR

I 2001 kom det en tysk kvinne til meg med en lapp hvor det sto hvilke punkter jeg skulle bruke for at hun skulle få en kortere fødsel. Man skulle starte i uke 35 og det var hennes gynekolog i Tyskland som gav henne dette tipset. Gynekologen henviste til en god anerkjent studie som en Klassisk Kinesisk akupunktør og gynekolog Dr. Anskar Röhmer hadde gjort i Mannheim, Tyskland.
Dette var nok starten til modningsakupunkturens inntog i Norge
Jeg startet med stor nysgjerrighet med å behandle mine gravide med modningsakupunktur. Og fikk flere og flere som  kom på akupunktur, fordi det viste seg at den ga resultater. I 2003 begynte andre akupunktører å fatte interesse for behandlingen og det har blitt skrevet mye om gode virkninger på livmorhals og den gravide kvinnen sin helse. Jeg ser også at kvinnene som får denne behandlingen blir fysisk og psykisk mer på plass til fødselen. Søvn, rygg, tarm og andre plager blir regulert og energiene flyter bedre i kroppen, resultatet er mindre plager i svangerskapet og sterkere til fødseln..
Sjansen for at du føder rundt terminen din er stor og det er skjelden at du blir igangsatt pga at du er 42 uker. Du er ikke overtid forræn du kommer til uke 42.. Jag hører ofte gravide snakker om "igangsetting med akupunktur". Jeg kan ikke sette igang din fødsel med akupunktur. Jeg syns det er feil å bruke det uttrykket. Jeg kan bare få dine energier til at flyte bedre rundt i kroppen, modne livmorhalsen osv. Å starte fødselen, det må du gjøre selv.
Jeg synes vi skal være ydmyke overfor hva en kvinnekropp er skapt for. Vi mennesker har ikke funnet ut hva det er som gjør at en fødsel starter, og godt er vel det.


FORSKJELLIGE PLAGER I GRAVIDITETEN

Å behandle med Klassisk Kinesisk akupunktur tidlig i graviditeten krever at behandleren har kunnskaper om gravide og deres normale og unormale symptomer. Finn en utdannet god akupunktør i www. akupunkturforeningen.no  om du ikke bor i Oslo.
Her kan man gjøre små mirakler for slitne, smertepåvirkede og søvnløse kvinner.
Fastlegen har vanligvis ikke så mange gode behandlingsmåter for gravide som vi akupunktører har, og våre behandlingsmåter skaper lite til ingen bivirkninger.
Akupunktur kan gi deg en ny opplevelse av ditt svangerskap, så du kan kjenne gleden av at en liten person vokser i deg. Noen ganger blir plager under graviditeten helt borte med akupunktur, men uansett kan du regne med at plagen du har blir mildere.
Som gravid er du i en prosess og du forandrer degfra uke til uke.


SETELEIE

Vet du at ditt barn ligger i seteleie, kan du prøve og snu barnet med Klassisk Kinesisk akupunktur og moxa?
Behandlingen øker sjansene før at barnet skal snu seg med 20% Det er veldig bra å starte i uke 34 for da er ikke barnet for stort. Fostervannet er på maximum inne i livmoren i uke 35. Du kan starte senere også, men ved 37-38 uker begynner det å bli sent.
Som jordmor kjenner jeg alltid hvordan barnet ligger før vi starter behandlingen.Jeg har ultralyd maskin om jeg er usikker på leiet, når jeg kjenner med hendene. Om det er et barn som har gått dypt ned i bekkenet med setet, har helt utstrakte bein, eller om fostervannet har begynt å minke kan det være vanskelig for barnet å snu seg, men det er alltid verdt et forsøk.. Min erfaring er at barnet prøver å snu seg samme dag som behandlingen starter. De barna som ikke beveger seg i det hele tatt av behandlingen, tror jeg ikke vil snu seg. Det kan være leiet hos barnet, mindre fostervann, morkakens plassering, eller formen på livmoren som gjør at de ikke vil. Navlesnoren kan også være et hinder.
Hos oss får man akupunktur og moxa behandling. Moxa behandling er en varmebehandling av et akupunkturpunkt på lilletåen. Det er varmen fra tørkede burotsblader som gir denne fantastiske varmen. Punktet er et empirisk punkt som kineserne har brukt spesielt for å snu foster.
På svangerskapskontrollen fra uke 32-34 starter man med å finne ut om barnet ligger med hodet eller setet ned.
Sykehuset starter sin oppfølging av seteleie først i uke 37, så du har god tid til å øke sjansene for en hodefødsel med vår behandling.
 

BEKKENLØSNING

Dette er en vanlig plage i Skandinavia, men ikke i andre deler av verden. Og vi vet ikke helt hvorfor.
I Göteborg i Sverige er det en jordmor og akupunktør som har tatt en doktorgrad i dette faget. Hun har funnet ut at den beste behandlingsmåten for bekkenløsning er bekkenstabiliserende øvelser og Klassisk Kinesisk akupunktur.
Her i Norge kan dette være øvelser som din fysioterapeut/osteopat gir deg, eller du kan gå på bassengtrening / yoga for gravide.
Akupunkturen får du hos en Klassisk Kinesisk akupunktør som har erfaring med å behandle gravide.
Vi behandler mange med bekkenproblemer og vår erfaring er at de aller fleste blir mye bedre, men ikke helt symptomfri. Det er viktig at du kommer i gang med behandlingen med en gang du mistenker at bekkensmerter kan være bekkenløsning. Da har du større sjanse til å holde bekkenet på plass og oppleve mindre smerter. Du skal være i bevegelse hver dag , men det skal være tilpasset ditt bevegelsebehov. Du kan få henvisning fra fastlegen til fysioterapi for vanskeligheter med bevegelse. Den kan du bruke til fysioterapi eller bassengtrening. Da betaler du kun en egenandel.
I visse tilfeller av bekkenløsning kan det være en bekkenløsning, da kan jeg anbefale en osteopat.  Veldig sjelden har bekkenløsningen en form som er aggressiv og forferdelig smertefull. Det er et svangerskap fylt av utfordring og smerte dag og natt. Bruk av krykker og noen gang rullestol er helt vanlig. Her er akupunktur i tillegg til alle andre råd fra fagfolk meget viktig.
 

KVALME

Klassisk Kinesisk akupunktur har blitt brukt for kvalme i mange forskjellige situasjoner.
Forskning viser at akupunkturbehandling er effektivt mot svangerskapskvalme.
Min erfaring med gravide som er kvalme er at noen ganger er det enkelt å behandle, og andre ganger vanskelig. Men mitt råd er at du bør prøve, du har alt å vinne. Men ikke tro at 1 behandling skal gjøre deg symptomfri, du må ta 2-4 behandlinger før vi vet sikkert om det begynner å hjelpe.
Ved en konsultasjon hos en akupunktør får du alltid råd om kosten. Hva passer din kropp akkurat nå når du er fryktelig kvalm? De fleste med kvalme har den fram til uke 12 . Da begynner kroppen å tolerere hormonene som flyter rundt i kroppen. Noen få opplever kvalme mer eller mindre hele svangerskapet. Ved disse tilfellene er det veldig viktig at du får i deg nok næring.
Om du har fått det som heter hyperemesis betyr dette at du ikke klarer å få i deg nok næring. Urinprøven viser at du har ketoner i urinen. Din kropp og fosteret sulter og du må innlegges på sykehus slik at du kan få næring intravenøst.