Sample title

ER DU GRAVID og har lyst at holde deg sterk og forberede deg til en normal fin fødsel? 
 

Akupunktur  for gravide

Min erfaring med å behandle gravide i hele svangerskapet med akupunktur, er helt magisk. Gravide reagerer raskt på akupunkturen .  Kroppen din er i en stendig forandring, fra uke til uke.  Lurt at starte modnings akupunkturen i uke 35. 1 gang i uken. Om du velger at starte senere går du minst 2 ganger i uken. Dette for at livmorhalsen ser ut å bli mykere, slik at du åpner deg raskere i fødselen.Tiden i aktiv fødsel ser ut å bli kortere og du har mer krefter til å presse ut barnet.  Du kommer deg raskere etter fødselen.

Vår akupunktur behandling kan hjelpe deg med problemer/symptomer som kan oppstå under en graviditet.

- Modning og fødselsforberedelser før fødselen i henhold til tyske studier fra -98 av Anskar Röhmer og    Debra Betts. Akupunktør og forfatter fra New Zealand. - fra uke 35 - Les mer
- Kvalme /oppkast - Les mer
- Dårlig appetitt
- Forstoppelse
- Hemoroider
- Søvnproblemer
- Hodepine
- Sliten rygg og bekkenproblemer, eller bare sliten - Les mer
- Vonde kynnere, rastløse ben eller kramper i bena
- Snu barnet ved seteleie i henhold til studier - Les mer
- Carpaltunnel syndrom, øke sirkulasjonen og lindre smerter
- Allergiplager

Sample title
MODNINGSAKUPUNKTUR

I 2001 kom det en tysk kvinne til meg med en lapp hvor det sto hvilke punkter jeg skulle bruke for at hun skulle få en kortere fødsel. Man skulle starte i uke 35 og det var hennes gynekolog i Tyskland som gav henne dette tipset. Gynekologen henviste til en god anerkjent studie som en Klassisk Kinesisk akupunktør som gynekolog Dr. Anskar Röhmer hadde gjort i Mannheim, Tyskland.
Dette var nok starten til modningsakupunkturens inntog i Norge
Jeg startet med stor nysgjerrighet med å behandle mine gravide med modningsakupunktur. Og  flere og flere  kom på akupunktur, fordi det viste seg at det ga resultater. I 2003 begynte andre akupunktører å fatte interesse for behandlingen. Det har blitt skrevet mye om gode virkninger på livmorhals og den gravide kvinnen sin helse. Jeg ser også at kvinnene som får denne behandlingen blir fysisk og psykisk mer på plass til fødselen. Søvn, ryggsmerter, tarm og andre plager blir regulert . Resultatet er mindre plager i svangerskapet og du er sterkere til fødseln.
Sjansen for at du føder rundt termin er stor og det er sjelden at du blir igangsatt pga at du er 42 uker. Du er ikke overtid før uke 42.
Jeg hører ofte gravide snakker om "igangsetting med akupunktur". Jeg kan ikke sette igang din fødsel med akupunktur. Jeg syns det er feil å bruke det uttrykket.
 Vi vet  ikke  hva det er som gjør at en fødsel starter, og godt er vel det.


FORSKJELLIGE PLAGER I GRAVIDITETEN

Finn en utdannet god akupunktør i www. akupunkturforeningen.no  .
Klassisk akupunktur kan hjelpe for slitne, smertepåvirkede og søvnløse kvinner.
Fastlegen har vanligvis ikke så mange gode behandlingsmåter for gravide.  Akupunktur skaper lite til ingen bivirkninger.
Akupunktur kan gi deg en ny opplevelse av ditt svangerskap, så du kan kjenne gleden av at en liten person vokser i deg. Mange  ganger blir plager under graviditeten mye bedre med akupunktur.
Som gravid er du i en prosess og du forandrer deg fra uke til uke. Om man klarer å holde seg stark og i form uten å bli et helse- og trenings frik hjelper det deg massor i svangerskapet og tiden etter fødsel.


SETELEIE

Vet du at ditt barn ligger i seteleie, kan du prøve og snu barnet med akupunktur og moxa.
Hos meg får man akupunktur og moxa behandling. Moxa behandling er en varmebehandling av et akupunkturpunkt på lilletåen. Det er varmen fra tørkede burotsblader som gir denne fantastiske varmen. Punktet er et empirisk punkt som gjør at barnet beveger seg. Forandrer stilling.
Behandlingen øker sjansene før at barnet skal snu seg med 20% Det er veldig bra å starte i uke 34 for da er ikke barnet for stort. Fostervannet er på maximum i livmoren i uke 35. Du kan starte senere også, men ved 37-38 uker begynner det å bli sent. Spesielt om vannmengden er mindre
.
Som jordmor kjenner jeg alltid hvordan barnet ligger før vi starter behandlingen.Jeg har ultralydmaskin om jeg er usikker på leie, når jeg kjenner med hendene. Om  barnet ligger dypt i bekkenet med setet, og har helt utstrakte bein, eller om fostervannet har begynt å minke. Det kan det være vanskelig for barnet å snu seg, men det er alltid verdt et forsøk. Min erfaring er at barnet prøver å snu seg samme dag som behandlingen starter. Og ofte snur de seg på natten når du og livmoren er helt avslappet. De barna som ikke beveger seg i det hele tatt av behandlingen, tror jeg ikke vil snu seg. Det kan være leiet hos barnet, mindre fostervann, morkakens plassering for at barnet skal snu seg, eller formen på livmoren som gjør at de ikke vil. Navlestrengen kan også være et hinder.

På svangerskapskontrollen fra uke 32-34 starter jordmor med å finne ut om barnet ligger med hodet eller setet ned.
Sykehuset starter sin oppfølging av seteleie først i uke 37, så du har god tid til å øke sjansene for en hodefødsel med akupunkturbehandling.


BEKKENLØSNING

Dette er en vanlig plage i Skandinavia, men ikke i andre deler av verden, og vi vet ikke helt hvorfor. Helen Elden jordmor i Göteborg tatt doktorgrad på bekkenløsning og akupunktur behandling i 2008.  Ref
Hun har funnet ut at den beste behandlingsmåten for bekkenløsning er bekkenstabiliserende øvelser og  akupunktur.
I Norge kan dette være øvelser som din fysioterapeut/osteopat gir deg, eller du kan gå på bassengtrening eller yoga for gravide.
Finn en  akupunktør som har erfaring med å behandle gravide.
Jeg behandler mange med bekkenproblemer og min erfaring er at de aller fleste blir mye bedre, men ikke helt symptomfri. Det er viktig at du kommer i gang med behandlingen med en gang du mistenker at bekkensmerter, kan være bekkenløsning. Da har du større sjanse til å holde bekkenet på plass og oppleve mindre smerter. Du skal være i bevegelse hver dag, men det skal være tilpasset ditt bevegelsebehov. Du kan få henvisning fra fastlegen til fysioterapi der som du har vanskeligheter med bevegelse. Den kan du bruke til fysioterapi eller bassengtrening. Du betaler kun en egenandel.
I visse tilfeller av bekkenløsning kan det være en bekkenlåsning, da  anbefaler jeg å gå til en osteopat.  Det er lurt at ditt bekken ikke er skjevt når du starter din fødsel. Dette kan gjøre det vanskelig for hodet til barnet at rotere og komme ned på bekkenbunn.
I sjelden tilfeller kan bekkenløsning være aggressiv og forferdelig smertefull. Dette er et svangerskap fylt av utfordring og smerte dag og natt. Bruk av krykker og noen gang rullestol er helt vanlig. Her kan akupunktur i tillegg til alle andre råd fra fagfolk være meget nyttig.


KVALME

Akupunktur har blitt brukt for kvalme i mange forskjellige situasjoner.
Forskning viser at akupunkturbehandling er effektivt mot kvalme i forbindelse med kreftbehandling.
Min erfaring med gravide som er kvalme er at noen ganger er det enkelt å behandle, og andre ganger vanskelig. Men mitt råd er at du bør prøve. Du har alt å vinne. Men ikke tro at 1 behandling skal gjøre deg symptomfri, du må ta 2-4 behandlinger før vi vet sikkert om det begynner å hjelpe.
Ved en konsultasjon hos en akupunktør får du alltid kostholdråd. Hva passer din kropp akkurat nå når du er fryktelig kvalm? Spis lite og ofte. Prøv å hold din blodsukkernivå så jevn så mulig. Kvalmen pleier at forsvinne ved  uke 12 . Noen få opplever kvalme mer eller mindre hele svangerskapet. Ved disse tilfellene er det veldig viktig at du får i deg nok næring.
Om du har fått det som heter hyperemesis betyr dette at du ikke klarer å få i deg nok næring. Urinprøven viser at du har ketoner i urinen. Din kropp og fosteret sulter og du må innlegges på sykehus, slik at du kan få næring intravenøst.